papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Avoparikaijoista
« Vastaus #150 : 19.07.11 - klo:19:09:17 »
Nyt on meidän  Ruusunen kotona!  :-* Welho-kaulis huusi KÄÄK ja paineli salamana verhonsa taakse kurkkimaan kun Ruusun reissuhäkki kannettiin huoneeseen, kuten kelpo herrasmies ikään. Neiti puolestaan kuikkii hissukseen ympäriinsä ja katselee kaikkea pää kallellaan, rassu. Kauhistui vallan kun Welho päästi pari mojovaa kiekausta, Ruusu koitti mahtuuko iso lintu kokonaan piiloon pieneen ruokakuppiin. Tässä nyt yhtä ymmyrkäisenä mietin että kuinka tuolla uskaltaa kolista meuhottaa Welholle iltapalaa, pelottaa että pikkanen pian pyörtyy alas orreltaan  :-X  :D

Voi veetos on meillä tässä nyt hellureita ja helliä tunteita kerrakseen kun ruvetaan asettelemaan elämää raiteilleen...

-Sanni

Re: Avoparikaijoista
« Vastaus #151 : 01.08.11 - klo:11:56:57 »
Tässä meidän kaunokainen treenailee kiipeilemällä vielä hiukan heiveröisiä kinttujaan.

Re: Avoparikaijoista
« Vastaus #152 : 01.08.11 - klo:12:59:34 »
On se vaan kaunis! :-* Onnea vielä!

Re: Avoparikaijoista
« Vastaus #153 : 02.08.11 - klo:20:09:33 »
Neuvoisiko viisaammat, olisiko ideoita millä tuoreruuan saisi putoamaan avoneidin kupuun paremmin? Ruusu on entisen omistajan kanssa tottunut menemään aika pitkälti pelkällä siemenruualla, ja nyt meille muuton jälkeen olen koittanut päivittäin pistää tyrkylle monipuolisesti tuoretta vanhan tutun siemenseoksen lisäksi. Olen myös hiljalleen korvannut vanhan, koostumukseltaan melko epäterveellisen siemenseoksen päivittäisannosta terveellisemmällä siemenseoksella, ja vaihdos on alkanut jotenkuten mennä Ruususenkin kaaliin. Tuoreruoka ei kuitenkaan tunnu putoavan  :-\ alkuun sitä hiukan maisteltiin, ehkä uteliaisuudesta, vaikka lähinnä se oli ruuan ympäriinsä heittelyä ja samassa hötäkässä muutama pala eksyi suuhunkin  ;) nyt on tuo heitteleminenkin loppunut, tuoreruokakuppi vain ohitetaan tyynesti (ja kun Ruusu on touhuamassa muualla omiaan, käy Welho napsimassa Ruusunkin tuoreet salaa heti kun silmä välttää... Hyvä että jollekin sentään maistuu  ::) ).
Olen koittanut pitää kiinni säännöstä, että ainakin kolmea eri väriä kippoon joka päivä, ruuan tuntumaa olen vaihdellut ja testaillut mikä menisi parhaiten, mutta ei auta.. Olen raastanut, pilkkonut, lohkonut ja siivuttanut, kaikkea muuta paitsi soseuttanut (vielä..) mutta ainoa mikä tuntuu maistuvan on vihreät pavut (ne pitkulaiset), muissa . Niitä edes maistetaan. Kokeneempien neuvoja, onko tähän apukonstia vaan täytyykö vain tarjota joka sorttia sinnikkäästi kunnes oppii maistamaan? En ole hennonnut ottaa siemeniä kokonaan pois väliaikaisesti, että nälkä yllyttäisi tuoreruokakipon ääreen.
Ei sillä että ruuan hukkaan meneminen niin harmittaisi, (ei ne mene, koska tosiaan häviävät parempiin suihin jos Ruusulle ei kelpaa) mutta se huolettaa että saako tuo tirppa nyt ollenkaan lähellekään ravintoaineiden tarvettaan täytettyä. Kokemuksia? Neuvoja kaivataan :)

Terveisin Sanni ja nirso avo

Re: Avoparikaijoista
« Vastaus #154 : 02.08.11 - klo:21:41:07 »
Meillä toimi, vaikkeivat avoja olekaan, hengauspaikkaan laitettu tuoreruoka-tikku. Siihen vaikka viipale kaikkea. Se on tosi mielenkiintoinen - sen kanssa voi vaikka tapella!

Ja siitä hyvä, että ruoka pysyy nokan ulottuvilla - sitä pitää purra, että saa sen katoamaan häkin lattialle. Lintu siis saattaa vahingossa maistaakin... Tikkuja löytyy tosi hyvin eläinkaupoista - tosin pääasiassa jyrsijöiden puolelta.

Tässä esimerkki: http://www.petsie.fi/pet.php?petid=64350&s=images&img=21226444&showAll=1 

Re: Avoparikaijoista
« Vastaus #155 : 03.08.11 - klo:00:17:00 »
Kiitos vinkistä, pitänee pistää kokeiluun!  :) Viritys varmaan näyttää sen verran mielenkiintoiselta ja justiinkin niin lattialle heitettävältä että ehkä siitä jokunen tuoreruuan kikkare sattuu hyvällä tuurilla ihan nokkaankin asti... Tänään huomasin että tuoreruokakiposta oli kurkunpalat kaikki hävinneet. Taitavasti ne oli sieltä kaikkien vitamiinipitoisten terveellisten porkkanoiden, paprikoiden ynnä muiden seasta saatu ronkittua...  ::)

Re: Avoparikaijoista
« Vastaus #156 : 03.08.11 - klo:18:37:25 »
Kokeile myös "astettaisesta siirtymisestä" siemenistä ituihin ja oraisiin, eli ensin tarjoat osan siemenseoksesta liotettuna, seuraavana pienillä iduilla ja siitä aina suurentaen. Hiljalleen myös vähennät kuivien siementen osuutta ja lisäät idätettyjä siemeniä ja papuja, ja siihen sekaan sitten muuta myöhemmin.

Meillä nuo nirsot kaijaset saavat tälläkin hetkellä aamuisin tuoreruoka-siemenseoksen, eli ihan tuoreruuan sekaan olen ripotellut pienen määrän haluttuja siemeniä. Tulee myös sitä tekemistä, jotta saavat nypittyä vaikkapa porkkana-omenaraasteen seasta himotut herkut. Ja koska omena on heille yksi herkku, sen raasteen sekaan on helppo hiljalleen ujuttaa jotakin ei-niin-herkullista raastetta, vaikkapa sitten kesäkurpitsaa ja sitä lehtiselleriä silputtuna. Samaa seosta saa avotkin aamuisin. Iltapäivällä nuo pienemmät siemensyöjät saavat isomman satsin siemenruokaa sekä ituja tai oraita, avot sitten itujen kanssa marjoja, sekä puuhaleluja täytetään mantelirouheella ja pienillä pähkinänpalasilla ja joillakin siemenillä (esim. pinja, auringonkukka) sekä laitetaan juuri noita herkkutikkuja. Yleensä myös laitetaan jotain vihreää silputtavaksi ja syötäväksi, yleensä iso pala lehtiselleriä, pinaattia, rucolaa, parsaa tai jotain vihreää salaatinlehteä.

Onneksi avot ovat meillä nykyisin aika kaikkiruokaisia, paitsi pellettien osalta (onneksi se vain on satunnainen lisä silloin tällöin). Kaikki menee ihan missä muodossa vain. Herneenpalkoja tykkäsivät availla viimeksi. Ja onneksi nyt ekat metsästä tuodut mustikat nautittiin ulkohäkissä, niin sotkusta ei tarvitse olla huolissaan  ;D Niin ja kehäkukat on nyt myös meillä sekä yksi herkku että kiva silppuamispuuha. Alkukesän himotut voikukat ei enää maistu. Tänä kesänä tuli harmittavan vähän annettua tuota kukkivaa ruokaa  :P Mutta josko nyt sitten syksy petrataan taas marjoissa ja iduissa...
Elämä olisi todella tylsää ilman erehdyksiä.
www.marvinettes.com

Re: Avoparikaijoista
« Vastaus #157 : 08.08.11 - klo:07:17:44 »
lähdin Fischeri kokeilemaan neuvojasi, ja luulenpa että niillä lähdetään pikkuhiljaa edistymään! Tähän mennessä olen tarjonnut liotettuja siemeniä ja ujuttanut niitä päivittäisen tuoreruuan sekaan. Liotettuna siemenet tuntuvat olevan suurensuurta herkkua, ja tonkiessaan niitä tuoreruuan seasta on Ruusu kerran tai kaksi napannut nokkaansa myös sitä tuoreraastetta (nämä pari harvinaista havaintoa ovat olleet sitkeän vakoilun tulosta...)  ;) Makoisien cantaloupe-melonien ja omenaraasteen sekaan olen ujuttanut myös mm. tuota selleriä, kesäkurpitsaa, porkkanaa... Jotka sitten lopulta (melonit ja omenat mukaan lukien) rohmu jäte-joonas Welho käy kiskomassa kupuunsa vielä oman tuoreannoksensa päälle kun Ruusulle ei maistu  ;D ei ainakaan tarvitse surra sapuskojen hukkaan menemistä  ::)

Mutta nuo liotetut onneksi menevät suurella ruokahalulla, saa nähdä maistuuko vielä kun siemenet aletaan tarjoilemaan idun kera  :)

Re: Avoparikaijoista
« Vastaus #158 : 23.05.13 - klo:23:55:00 »
hommasin avoparikaijan 5kk se on nyt ollut mulla kuukauden päivät eikä se pidä minkään laista öääntä se onkyllä käsi kesyksi opetettu oli siinä hommaa mutta lopulta työ onnistui miksi sa on niin hiljainen ei äänen ääntä lintu  on 6kk kohta huolestunut

Re: Avoparikaijoista
« Vastaus #159 : 26.05.13 - klo:14:40:01 »
Onpas erikoista, hiljainen lintu  ???
Onko se koiras vai naaras?

Re: Avoparikaijoista
« Vastaus #160 : 27.05.13 - klo:08:51:17 »
Lintu ei ole luultavasti vielä kotiutunut paikkaan ja jännittää. Kyllä se huuto ja metakka sieltä alkaa irtoamaan kun olo tuntuu tarpeeksi turvalliselta. Avot ovat muihin lintuihin nähden keskimäärin hiljaisia (miia ei nyt puhu edistä ja vihreistä mitään koska ne on epänormaalin äänekkäitä ;) ) Meillä linnut rääkyvät aamusella kun valot syttyy ja sen jälkeen vain jos jotain pelottavaa tapahtuu. Muita ääniä pitävät eri vuodenaikoihin enempi ja vähempi. Nuoret on yleensä ynissy ja örissy paljon enemmän kuin aikuiset eli sinänsä on outoa että on vaiti.
Käytä vain sulavia sanoja, sillä jo huomenna voit joutua syömään niitä!

Re: Avoparikaijoista
« Vastaus #161 : 27.05.13 - klo:12:08:53 »
^ Höh. Edi on muuten rauhoittunut huomattavasti äänenkäytössä verrattuna alkuun, nykyään sillä on jopa miellyttävä äänenkäyttö noita omia ääniään eikä se huuda juuri koskaan. Wihreet nyt on taas omanlaisiaan, harvinaisen äänekkäitä yksilöitä, jotka ensimmäiset puoli vuotta olivat todella hiljaisia...
Elämä olisi todella tylsää ilman erehdyksiä.
www.marvinettes.com

Re: Avoparikaijoista Uusi
« Vastaus #162 : 31.07.13 - klo:14:36:04 »
Meillä on ollut n. 4 viikkoa avoparikaijanaaras nimeltään Möhry! Kasvattaja oli antanut kyseisen nimen ja meistä se oli niin hauska, että se oli pakko pitää :D
Möhryn vasen jalka on osittain halvaantunut/vammautunut syntymästä saakka. Se ei saa sillä otetta mihinkään, mutta kävely ja kiipeily sujuu silti erittäin hyvin nokkaa käyttäen.
Neiti on kesy ja erittäin perso auringonkukansiemenille. Tuoreruokaa ja pellettejä tarjotaan päivittäin ja siemenet ovat erikoisherkku. Möhry tulee heti luokse kun näkee vain vilauksenkin siemeniä :D. Annamme myös kaksi kertaa viikossa vauvapuuroa (mitä se nyt ikinä onkaan) johon laitamme aina hiukan kalsiumia. Möhry nauttii puurosta kaikin siemauksin. En ole ihan varma mitä se on, mutta näyttäisi joltain kosintatanssilta jota se tekee kun saa puuroa ja päästää hassua "kraakraa" ääntä.  Sunnuntaina Möhry täytti 1 vuotta.

Meillä on myös villakoiran pentu joka luuli Möhryä aluksi leikkikaluksi, mutta Möhry näytti kaapin paikan ja nyt Kirppu (hieno nimi koiralle xD) väistää Möhryä. Meidän neitokakadutkin väistää Möhryä. Kaikki paitsi Pliikli joka on hyvää pataa Möhryn kanssa :D

Lisää meidän linnuista ja eritoten Möhrystä voi lukea äidin tekemässä blogisa: http://tirppala.wordpress.com/
« Viimeksi muokattu: 01.08.13 - klo:17:33:21 kirjoittanut Pikkukaveri »
Neitsikka Jumba
Avoparikaija Möhry

Re: Avoparikaijoista
« Vastaus #163 : 31.07.13 - klo:14:38:32 »
Yllätin Möhryn siemenlaatikosta jonka jätin vahingossa auki ;D
Neitsikka Jumba
Avoparikaija Möhry

Re: Avoparikaijoista
« Vastaus #164 : 31.07.13 - klo:21:11:19 »
Möhry on kyllä tajuttoman söpö  :-*
Toi pörrösyys on kyllä metkaa  :D