papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Rakkauspapukaija munii!
« : 17.09.03 - klo:19:32:46 »
Tuttuni pyynnöstä kyselen:
Minulla on yksi agapornis. (Tiedän, että ne eivät saisi olla yksin, mutta lintu on löydetty ja kaveria ei ole hankittu, koska ei YHTÄÄN masentunut, päin vastoin :P) Ongelma on nyt se, että "Kaija" repii häkin pohjapaperit silpuksi ja tekee niistä pesän häkin pohjalle. Sen jälkeen se munii pari munaa, eikä haudo niitä. Otan ne pois, mutta uudet tulee pian! Onko tälläisesta munimisesta haittaa linnulle?? Olen myös yrittänyt jättää pohjapaperit pois. Silloin ei munia synny, mutta häkki on tosi vaikea siivota!
Konsteja??
« Viimeksi muokattu: 17.09.03 - klo:19:34:50 kirjoittanut LiLa »
Tämän viestin teille tarjosi:
...öh...hmm...

...MINÄ! :D

Re:Viktorin kaijanen munii
« Vastaus #1 : 17.09.03 - klo:19:34:45 »
pistä hiekkaa paperin tilalle(ei ole mun idea)

sieltä helposti saa siivottuu ne pois siis pa....t
« Viimeksi muokattu: 17.09.03 - klo:21:29:46 kirjoittanut tinttu »

Re:Rakkauspapukaija munii!
« Vastaus #2 : 17.09.03 - klo:21:05:38 »
Anna munien olla siellä pitempään.Käyköön hautomassa niitä välillä jos huvittaa.
Jatkuva uusien munien kehittäminen ja muniminen on paljon rasittavampaa kuin satunnainen hautominen.

Re:Rakkauspapukaija munii!
« Vastaus #3 : 17.09.03 - klo:21:07:18 »
joo - paperin tilalle vaikka mörttiröpöä tai chipsmaissia - tai vaikka linnuille suunnattua hiekkapaperia.

Mutta mitä mä suosittelisin ja mikä näyttäs olevan yksi erittäin hyvä ja toimiva juttu on että - jätä munat pesään!! Se tulee tehtailemaan munia niin kauan kun kiinnostusta on ja jos munat otetaan pois (ne voi myös keittää tai laittaa puisia tilalle tmv.) se tekee niitä lisää. Se ei ole linnun terveydelle todellakaan hyvä koska muniminen vie paaaaljon energiaa ja voimia jne - sanovat että 2 pesuetta per vuosi olisi maximi - omani ovat tehtailleet jo kolmet tyhjät munat tänä vuonna ja pistää hermostuttamaan..

Eli.. jos on pesäpönttö, ota pois. Sekä kaikki mahdollinen "pesämateriaali" pois - rauhottuu aikanaan toivottavasti. Muut "yleishyödylliset viihdykkeet" vievät linnun mielenkiintoa muuhun kuin pesäntekoon- eli lelut, leikkihetket, juttelutuokiot, viihdykkeet jne jne.. osta tai tee vaikka uusia leluja tai vaihtele lelujen paikkoja.. pesän voi aina muuten sitten "rikkoa" kun se sellaisen sinne tekee.

Omallani on munat pesässä tälläkin hetkellä - annan olla vielä hetken, sitten otan pöntön pois, tai keitän mokomat ja annan itse kyllästyä niihin ajallaan..  Minulla tosin on ihan pariskunta mutta kuitenkin.
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."

Re:Rakkauspapukaija munii!
« Vastaus #4 : 17.09.03 - klo:21:09:55 »
ai juu ja Aga voi mainiosti myös yksin. Ei ole sanottu että yksi lintu olisi yhtään huonompi juttu kuin kaksi tai kolme.. - paitsi jos lintu on paljon yksin, silloin kannattaa jo harkita kumppanin hankintaa. :)
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."

Re:Rakkauspapukaija munii!
« Vastaus #5 : 10.02.04 - klo:18:16:39 »
Moi, mulla on kaksi rakkauspapukaijaa kuulemman tyttö ja poika, mutta ne eivät ole tehneet munia? Auttaako munien tekoon jos ostan sellaisen puu"mökin", ne on ihan hitsin kalliita..... Ja voiko muuten häkin pohjalle laittaa hamstereiden purua?

Re:Rakkauspapukaija munii!
« Vastaus #6 : 11.02.04 - klo:08:03:23 »
Juu - meilläkin "piti olla" naaras ja koiras.. Oikeassa vireessä ne kyllä munivat esim häkin pohjalle tai mille tahansa alustalle joka on ns. "ideaali" - pesäpönttö on kyllä se jonka tarvitset mikäli ajattelit ihan oikeasti niitä pesittää (mm. pöntön pimeä valo laukasee helpommin muninnan, sekä se on turvallisempi, rauhallisempi ja parempi ratkaisu kun ei pönttöä lainkaan). Agoille käy mm. ihan undulaateille tarkoitettu pesäpönttö. Sinulla voi myös olla siellä kaksi koirasta ja syy siihen miksei munia kuulu..  

Purua joo, miksei voi käyttää - se vaan tuppaa pöllyämään jos tipusi tykkäävät meuhkata häkin pohjalla ja en sitten tiedä onko se kovin hyvä juttu ajatellen lintujen herkkiä keuhkoja.. Itse olen käyttänyt Mörttiröpöä, Chips Mais Maissi"rouhetta", paperisilppua tai vain pelkkää sanomalehteä.
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."

Re:Rakkauspapukaija munii!
« Vastaus #7 : 11.02.04 - klo:16:20:54 »
Sabine; onko nuo kuvassa olevat tiput rakkauspapukaijoja? Nii in sitä vähän luulen että nou eivät ole tyttö ja poika.... vaan jompaakumpaa samaa sukupuolta.... Me saatiin nuo joltain tutun kaverilta.... joten emme edes tiedä, kunika vanhoja tipuset ovat  ::)

Re:Rakkauspapukaija munii!
« Vastaus #8 : 12.02.04 - klo:07:43:49 »
Kyllä kuvan tiput ovat rakkauspapukaijoja, joka muuten on hieman vanhentunut nimike, nykyään niitä kutsutaan enempi ehkä ruusukaijasiksi mutta samapa tuo  ;D. Aika usein näitä kutsutaan myös "Agoiksi" (Aga tulee nimestä Agapornis joka on latinaa)

Kuvan tiput ovat luultavimmin kaksi koirasta, ovat noin 5-6 vuotta vanhoja ja myytiin parina, naaraana ja koiraana.. eivät kuitenkaan ole koskaan pesineet keskenään, joten uskoisin niiden olevan molemmat koiraita (varmuutta ei vielä ole). Ostin näille sitten kaksi naarasta (Olivat munineet joten näiden sukupuoli on varma, tietenkin) ja nyt vain katsellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan..
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."

Re:Rakkauspapukaija munii!
« Vastaus #9 : 12.02.04 - klo:15:33:15 »
Ai... nuo ovat paljon kirkkaamman värisiä, kun mun AGAT  ;D mustakin tuntuu että nuo ovat koiras ja koiras kun ovat asuneet yhdessä kauan eikä ole munia näkynyt...

Re:Rakkauspapukaija munii!
« Vastaus #10 : 02.03.04 - klo:11:39:19 »
Moi, mulla on kaksi rakkauspapukaijaa kuulemman tyttö ja poika, mutta ne eivät ole tehneet munia? Auttaako munien tekoon jos ostan sellaisen puu"mökin", ne on ihan hitsin kalliita..... Ja voiko muuten häkin pohjalle laittaa hamstereiden purua?

 Kuinka kauan ne on sulla ollu?? Mun ensimmäisetki teki munia vasta, kun olivat olleet mulla vähän yli vuoden.
 että kärsivällisyyttä kehiin!!! :)
 Ja jos haluat, että niille tulee munia, tulisi ostaa pesä, jotta niillä on paikka, minne munia.
« Viimeksi muokattu: 02.03.04 - klo:11:41:14 kirjoittanut Elluliina »

Re:Rakkauspapukaija munii!
« Vastaus #11 : 15.11.04 - klo:17:31:07 »
Meilläkin olisi pesimispuuhat käynnissä  :D
Entinen omistaja kertoi agojemme olevan naaras ja koiras (nimeltänsä Tipi ja Sylvesteri), mutta nyt on sattunutkin niin, että Syltty onkin osoittanut sellaisia merkkejä, että se taitaa ollakin naaras. Meidän Tipimme taas ruokkii Sylttyä, ja välillä kun Syltty puuhastelee pesäpöntössä ja Tipi menee mukaan niin Syltty ajaa Tipin pois ::)
Munia ei vielä ole, mutta ne kyllä puuhastelevat pesällä hyvin aktiivisesti ja parittelua on ollut myöskin usein.
Epävarmaa vain tässä onkin, onko Tipi myös naaras, vaiko koiras?

Re:Rakkauspapukaija munii!
« Vastaus #12 : 15.11.04 - klo:18:23:15 »
Jos Tipi ruokkii voisi olla koiras.
Pönttöön ei kannata laittaa mitään pehmikettä valmiiksi, agat kyllä kiikuttavat pehmusteet sinne.

Re:Rakkauspapukaija munii!
« Vastaus #13 : 15.11.04 - klo:19:23:55 »
Kiitos neuvosta  :D
Perusasiat ovat tässä unohtuneet kun viimeksi perheessämme oli nymfejä ja siitäkin on piiitkä aika...
Kuinka pitkään munat sitten kehittyvät, kunnes tulee Syltyn aika munia?

Pesintä jatkuu...
« Vastaus #14 : 14.12.04 - klo:15:43:12 »
Houston we have a problem... Pesintä puuhien alkamisesta alkaa olla jo kuukausi ja vielä se jatkuu, eli Sylvesteri viettää aika paljon aikaa pöntössä, on sinne muutaman sulankin vienyt, Tipi yhä uutterasti syöttää Sylvesteriä ja välillä ne parittelee, mutta munia ei ole vieläkään tullut. Uskaltaako tämän touhun antaa jatkua, vai pitäisikö puuttua asiaan? Miten se onnistuisi parhaiten?

Kiitoksia vastauksista jo etukäteen. :)