papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Rakkauspapukaija! muninta & hoito
« : 03.04.03 - klo:17:18:05 »
Miten hoitaa rakkauspapukaijan poikasia :o Itselläni munia on 2 jo ja kaippa niitä tulee lisää. Olisi kiva jos saisin tänne asiallisia viestejä AIHEESEEN liittyen.

Re:Rakkauspapukaija! muninta & hoito
« Vastaus #1 : 07.04.03 - klo:19:17:17 »
Vanhempien hoitaminen on nyt tarkeinta. Vanhemmat hoitavat kylla sitten poikaset (mikali et suunnittele kasinkasvattamista). Vanhemmille monipuolista ruokaa mukaanlukien voimaruokaa, kananmunaa kuorineen jne. Tietty ilmankosteus pitaisi myos sailyttaa huoneessa/pesakopissa, mutta ei liikaa.

Vanhempia ei saisi hairita liikaa kurkistelemalla pesakoppiin tuon tuostakin ja aina sisaan kurkistaessasi muista varoittaa puhumalla ja vaikka vahan varovasti koputtamalla, muuten voivat hataantyessaan astua munien paalle ja rikkoa ne.

I try to take one day at the time but sometimes several days attack me at once!

Re:Rakkauspapukaija! muninta & hoito
« Vastaus #2 : 28.04.03 - klo:15:37:49 »
Olen kuullut että linnuille voisi antaa ranskanleipää ja maitoa joista ne saa joitain valkuaisaineita ja muita ravinteita. Muinia tuli sitten 3 kappaletta joista yksi on jo kuoriutunut. Poikaset ovat hassun näköisiä koska pää on yhtä suuri kun muu kroppa, väri niillä on vaaleanpunainen ja aivan kaljuja. Kolmen viikon päästä ne alkaakin sit jo näyttämään linnuilta. OSTAMINEN ON MAHDOLLISTA KUN VAIN ILMOITTELEE ETTÄ ON KIINOSTUNUT LINNUISTA!!! (rakkauspapukaija ei ole mikään aloittelijan lintu)

Re:Rakkauspapukaija! muninta & hoito
« Vastaus #3 : 28.04.03 - klo:19:49:54 »
Missä päin Suomea asustelet? Hoiteletko poikaset suhteellisen kesyiksi?

Olisiko mahdollista saada varata yksi poikanen? Tarvitsisin kipeästi mahdollisimman nuoren Ystävän Taika-linnulleni ( agapornis roseicollis, keltainen "punanaama" ), koska sen puolisko ( en tiedä sukupuolia ) kuoli.

Minulle voi kirjoittaa suoraan mailiin johanna.niskanen@pp.inet.fi ja Ostetaan-ilmoituksista löytyy myös ostohalukkuuteni ja selostukseni linnunpidosta. ( Eka agapornis tuli mulle jouluna -99 ja sitä ennen minulla oli undulaatteja, jotka pesivätkin tuloksellisesti )

Kiitos jo etukäteen. Minun on mahdolisuus saada siskoni apua käyttäen lintu pääkaupunkiseudulta autokyydissä tänne Itä-Suomeen, jos ostosta tulee mahdollista.

Toivottavasti kaikki menee hyvin ja kaikista munista kuoriutuu elinkelpoisia ja virkeitä poikasia.

Johanna

Re:Rakkauspapukaija! muninta & hoito
« Vastaus #4 : 02.05.03 - klo:16:51:01 »
Asun Valkeakoskella noin 30km Tampereesta etelään päin. Linnuista ei viellä tiedä että minkä värisiä on saatavilla. Luovutus ikään on viellä usea viikko (tarkkaa aikaa on vaikea sanoa). Hinta on 100€ sukupuoli on vaikea määrittää mutta minulla on kaksi tyttölintua. Sukupuolen määritys onnistuu silleen että pitäisi repäistä yksi sulka pois että saisi veren valumaan ja ottaa veri talteen ja lähettä saksaan DNA testiin. Sillä konstilla selviää onko lintu naaras vai uros.

Re:Rakkauspapukaija! muninta & hoito
« Vastaus #5 : 04.05.03 - klo:21:52:33 »
Kiitos vastauksestasi. Olen kuitenkin siinä onnellisessa asemassa, että olen saanut varata jo Taikalle muutaman viikon päästä meille pääsevän linnun.

Odotan uutta agapornista innolla ja tuskin maltan odottaa, että pääsen esittelemään sen Taikalle. Pitääkin heti huomenna mennä ostamaan tiheää verkkoa, että saan jakaa niiden häkin tilapäisesti kahtia ( tuplaverkolla alkuun, ettei kaverin varpaat ole vaarassa!! )

Toivon edelleen menestystä poikasten kanssa ja jokaiselle omaa hyvää kotia!


Re:Rakkauspapukaija! muninta & hoito
« Vastaus #6 : 05.05.03 - klo:14:39:26 »
Sukupuolen määritys onnistuu silleen että pitäisi repäistä yksi sulka pois että saisi veren valumaan ja ottaa veri talteen ja lähettä saksaan DNA testiin. Sillä konstilla selviää onko lintu naaras vai uros.

siis...dna-testihän tehdään JOKO höyhenestä TAI verestä...yleensä höyhenten nyppimisessä verta ei edes tule, vaan keinona käytetään esim. kynnen liian lyhyeksi leikkaamista.  :( Veritesteissä vaan on se hankaluus, että näyte pitää saada perille mahdollisimman nopeasti, parissa päivässä, kun taas höyhenistä otettava näyte kestää kelvollisena parikin viikkoa.

Yhdistyksemme on käyttänyt kimppatesteissä englantilaista Avian Biotechiä. http://www.papukaijat.net/forum/index.php?board=26;action=display;threadid=1144

tinttu
The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.

Re:Rakkauspapukaija! muninta & hoito
« Vastaus #7 : 14.05.03 - klo:20:35:13 »
Juu kolmannesta munasta ei tullut mitään mutta kaksi lintua tuli ja ovat terveitä ja aika kesyjä. kasvu on ollut aivan järjettömän nopeaa ja untuvaakin on jo päällä ja silmät auennut. Myynti homma ei kai nyt sit näillä tietämillä olekaan niin varmaa sillä eläinkauppa on kiinnostunut linnuistani... 135€kpl ja kaksi ne meinaa ostaa.

Re:Rakkauspapukaija! muninta & hoito
« Vastaus #8 : 15.05.03 - klo:13:29:35 »
Missä noin kalliita agaporniksia on? Meidän seudun eläinkauppa pyytäisi agaporniksesta 110 euroa/kpl, koska sillä on ollut vaikeuksia saada niitä, ja nehän laskevat kaikki hankintakustannukset ym. asiakkaan maksamaan hintaan.

Mutta että ne maksaisivat poikasten kasvattajalle tuollaisia hintoja? Muutaman marsun eläinkauppaan myyneenä tiedän, että hinta, jonka eläinkauppa maksaa, on ainakin täälläpäin todella minimaalinen ( kaikista 5 marsusta mulle sama hinta kuin yksi marsu ulosmyytäessä maksaa!!!!!!!!!!!! ).

Ihan vaan uteliaassa mielessä asiaa ihmettelevänä tässä näppäimistöön koskin...

Nimim. Omaa uutta lintuaan jo malttamattomasti odotellen... lintu tulee VIIKON päästä!!!!!!

Johanna

Re:Rakkauspapukaija! muninta & hoito
« Vastaus #9 : 15.05.03 - klo:21:36:43 »
Näin lemmikkiliikkeen myyjän lenkillä koiransa kanssa ja kysyin paljonko liike maksaisi linnuista ja nainen vastasi 135€kpl. En ole varma siittä että kuuliko nainen väärin kysymykseni että olisin kysynyt paljonko maksaisi jos minä ostaisin linnun itselleni liikkeestä. ??? Täytyy viellä käydä varmistamassa asia liikkeessä paikan päällä.
 
Onnea viällä sinne teillekin päin Johanna uuden agaporniksen kanssa. Toivottavasti Taika tykkää elämänkuppanistaan ;)